Gratis smslån utan UC

De flesta långivare du hittar här på gratislåna.se tar ingen kreditupplysning hos UC som är Sveriges största kreditupplysningsföretag. Det innebär att den kreditupplysning långivaren tar på dig inte registreras i UC:s stora register vilket alla kreditupplysningar som tas hos UC gör. Det här kan vara till fördel för dig som vill låna gratis som du nu kommer att få se.

Fördelar med diskret låneansökan

När du ansöker om ett gratis smslån utan UC blir din ansökan diskret eftersom alla stora banker, hyresvärdar och många andra företag som är intresserade av din betalningsförmåga använder sig av just UC.  De ser alltså inte att du har ansökt om ett smslån vilket kan vara bra av flera anledningar:

  1. Det finns alltför många banker som tar för givet att alla som ansöker om ett sms lån har en sämre ekonomi än vad kreditupplysningen visar, att de kanske har en massa personliga skulder. De kan också tro att du är slösaktig, lever över dina tillgångar, spelar bort dina pengar eller är allmänt oansvarig med din ekonomi. Det här kan göra att du får avslag på ett banklån fast du har en god betalningsförmåga.
  2. Om du är intresserad av en hyresrätt och har chansen att få ett hyreskontrakt tar hyresvärden en kreditupplysning på dig, inte sällan hos UC. Om de då ser att du har vänt dig till en eller flera långivare som beviljar smslån är det mycket möjligt att de resonerar som bankerna.
  3. Om du har gjort många låneansökningar kan det också vara negativt för dig om det registreras hos UC eftersom det då kan se ut som att du är desperat efter pengar.

Du behöver alltså inte vara orolig för det här om du ansöker om ett gratis smslån utan UC. Det är bara att välja och vraka bland våra gratislån.