Låna räntefritt

Vi på gratislåna.se gör skillnad på gratis smslån och räntefria smslån. De lån som vi menar är gratis har varken ränta eller några andra avgifter medan vi kallar ett lån som saknar ränta men har en viss avgift för räntefritt lån. Det är inte så konstigt att vi skiljer på dessa sms lån eftersom ett lån som har en avgift faktiskt inte är helt gratis. Vi har emellertid valt att även presentera räntefria lån på den här sajten eftersom de ändå brukar vara billigare än smslån som har en ränta.

Den största skillnaden mellan ett sms lån som du betalar ränta för och ett som du inte gör det för är:

  • Kostnaden för låneavgiften brukar oftast vara betydligt lägre än vad räntan för ett vanligt smslån är.
  • Kostnaden förändras inte efter hur mycket du lånar utan är konstant till skillnad från räntan.

Du tjänar på att låna mer

Eftersom avgiften för lånekostnader för ett räntefritt smslån är konstant spelar det ingen roll om du lånar 1000 kr eller 4000 kr, du får ända betala lika mycket. Det här innebär att du kanske får betala lika mycket i avgift som du får betala i ränta för ett vanligt sms lån om du bara lånar 1000 kr, men om du vill låna 4000 kr kommer du garanterat tjäna på att ta ett räntefritt lån.

Du tjänar på att låna en kort tid

Det finns långivare som lånar ut pengar räntefritt i mer än en månad men då brukar de ta en månadsavgift vilket innebär att lånekostnaden blir högre ju längre tid du lånar och då tjänar du såklart på att bara låna pengar i en enda månad.