På kvällen

Visste du att du även kan låna gratis på kvällen? Det stämmer faktiskt. Det är ju trots allt inte enkelt att veta i förväg när man behöver ett riktigt snabbt lån och därför är det mycket tacksamt att smslån erbjuds på både kvällar och helger. Är det första gången du lånar hos en långivare kan du alltså även låna gratis på kvällen, vilket kan vara mycket tacksamt om du plötsligt står där med en oförutsedd utgift som behöver lösas snarast möjligt.

Är du i behov av ett lån, och gärna ett gratis sådant, under kvällen bör du därför läsa denna artikel. Här ska vi tala om för dig vad som gäller och vad du bör tänka på innan du ansöker.

Innan du ansöker

Eftersom du önskar ansöka om ett gratis smslån på kvällen kan vi tänka oss att du behöver dina pengar snabbt, redan samma kväll. Om detta ska vara möjligt behöver du kontrollera följande saker:

  • Kontrollera först om den långivare du vänder dig till erbjuder gratis smslån till sina nya kunder.
  • Erbjuder långivaren direktutbetalningar? Detta är en förutsättning för att du ska få dina pengar riktigt snabbt.
  • Se till att kontoret har öppet. Många långivare brukar ha öppet så sent som till 22:00 och lån betalas (ännu) inte ut via automatik så kontoret måste vara bemannat för att du ska få dina pengar samma kväll.
  • Ansök med goda marginaler till stängning, gärna 30 minuter innan, för att du ska vara säker på att din ansökan hinner behandlas. Om utbetalningen inte hinner göras samma kväll kommer du ha pengarna följande morgon.
  • Släng ett extra öga på vilken bank som långivaren använder sig av. Om ni använder samma bank kommer du nämligen ha dina pengar i samma ögonblick som långivaren gör utbetalningen. Om ni inte har det, kan du räkna med att få pengarna nästa bankdag.

Ansöka efter stängning?

Det är som sagt inte lätt att förutse när man behöver ett snabbt lån och därför kan det ju bli så att du råkar ansöka strax innan kontoret stänger. Ditt lån kommer då med största sannolikhet betalas ut morgonen därpå, kanske inom en timme eller kanske direkt kontoret öppnar, beroende på hur mycket kontoret har att göra under morgonen. Hur som helst så är det ändå bättre att lämna in ansökan på kvällen eftersom det är det snabbaste alternativet.

Det kan hända att långivaren genomför en utbetalning, trots kontoret har stängt för dagen, under förutsättning att du ansöker omkring stängningsdags såklart. Du kan ju inte ansöka två timmar efter stängning och hoppas att någon är kvar på kontoret direkt. Detta är inget du bör förvänta dig, utan du har tur om du stöter på en sådan generös långivare.

Undvik spontana lån

Eftersom smslån är så lättillgängliga är det inte svårt att bli lockad av dem. Att det går att få ett gratis lån utbetalat på både kvällar och helger är såklart mycket frestande, om man till exempel sitter och internetshoppar, testar lyckan på sitt favoritcasino eller hänger med vännerna på en bar. Hur som helst bör du alltid ifrågasätta om lånet är en bra ide. Spontana lån kan skapa mycket problem. Fråga dig själv om det är värt det i slutändan. I de flesta fall är svaret nej.