Pengar direkt

Om du behöver riktigt snabba pengar finns det flera långivare som kan sätta in pengar direkt på ditt bankkonto bara du använder dig av ”rätt” bank, något som även gäller för deras gratislån. Det här innebär att du får ditt smslån i samma ögonblick som långivaren betalar ut pengarna. Det fina är att du till och med kan hitta långivare som har gratis lån, och som betalar ut pengarna direkt.

Hur snabbt kan jag få pengarna?

Normalt får man pengarna inom en kvart efter att man har gjort sin låneansökan. Om det tar längre tid än så kan det bero på att:

  • Du ansökte när kontoret var stängt eller precis innan det stängde, utbetalningar kan som bekant bara göras när kontoret är öppet. I sådana fall får du pengarna direkt efter att kontoret öppnat nästa dag.
  • Din ansökan måste behandlas manuellt. De flesta ansökningar beviljas automatiskt om allt ser okej ut hos det kreditupplysningsföretag långivaren använder sig av, men om det finns några oklarheter måste en handläggare behandla din ansökan manuellt. Då kanske du måste komplettera din ansökan med nya uppgifter men så fort det är klart och allt ser bra ut betalas pengarna ut direkt till ditt bankkonto.
  • Du använder dig av ”fel” bank. Du måste kolla att långivaren använder sig av samma bank som du för att du ska kunna få dina pengar direkt. Vanliga banker för snabba insättningar är Nordea, Handelsbanken, Danske Bank och SEB. På denna sida hittar du en lista på banker som långivarna använder sig av.